Život

Kako imati lepu, jaku i zdravu kosu

Lepu, zdravu i sjajnu kosu želi svaka devojka, bez obzira kakva je prilika u pitanju. Međutim, niko nije rekao da je posedovanje lepe, sjajne i zdrave kose lako, naprotiv, to je dug proces i zahteva posebnu negu.
19.04.2014. - 13:17h

Kosa trpi brojne negativne uticaje i samim tim joj je potrebna adekvatna nega i zdrav način života, ali i par malih saveta će vam svakako pomoći. Pravilna i uravnotežena ishrana bogata vitaminima, mineralima i vlaknima, kao i povremeno vezivanje kose sprečava isušivanje, lomljenje i mršenje.

Što češće sušite kosu prirodnim putem, koristite balzam ili pakovanje jednom nedeljno i izbegavajte upotrebu fena i nanošenje više od dva preparata na kosu. Najbolji efekat ćete postići korišćenjem šampona na biljnoj bazi sa adekvatnim sastojcima za vašu kosu.

Redovnim skraćivanjem kose (na svakih 8-10 sedmica) izbeći ćete njeno oštećenje i to će rezultirati da imate sjajnu, bujniju i negovanu kosu. Osim toga, važan je odabir prave četke za kosu. Ako koristite četku od veštačkih materijala, bilo bi bolje da je zamenite četkom sa prirodnim vlasima, a umesto plastičnog češlja trebalo bi da koristite drveni.

Da bi vam kosa bila sjajnija, najbolje je da je ispirate hladnom, po mogućnosti destilovanom vodom. U slučaju da ipak koristite fen za kosu, ili je kosa izložena nekom drugom štetnom uticaju, koristite sprej za zaštitu od toplote. Ako se potrudite da poslušate ove savete, kosa će vam vrlo brzo postati lepša.