Život

Kako sebi da učinimo proleće lepšim

Svi mi smo jedva čekali malo toplije vreme, i evo napokon nam je stiglo proleće. Ali, kako da ga iskoristimo na pravi način?
06.04.2014. - 16:09h

Ako vam to vaš ritam dozvoljava, provedite što više vremena napolju. Na primer, umesto da učite kod kuće u zatvorenom prostoru, idite sa drugom ili drugaricom u park i učite na otvorenom.

Kada ste kod kuće za lap topom ili čitate knjigu, sednite na terasu ili pored otvorenog prozora. Zahvaljujući suncu imate veću slobodu što se tiče izlazaka, pogotovo vikendom. Organizujte sa društvom da odete na jednodnevni izlet. Takva iskustva su tinejdžerima uvek zanimljiva. Ako ne želite da trošite novac na teretane ili druge fitnes centre, možete savršeno iskoristiti vreme i ići na trčanje.

Tako ćete se vratitiu formu, jer leto više nije tako daleko. Pretpostavljam da svako od vas uživa u nekoj aktivnosti. To može biti vožnja biciklom ili vožnja rolera.

Lepo vreme vam takođe pruža priliku da češće provodite vreme na mestima kao što je reka, koja predstavlja uvek izazovno mesto  za pravljenje izleta sa prijateljima. Budite kreativni, nemojte se uzdržavati da isprobate nove stvari. Jedan od preduslova da svet oko sebe doživljavate lepo je da budete zadovoljni samim sobom.

A to ćete svakako postići ukoliko vreme dobro isplanirate i sve svoje planove blagovremeno ostvarujete. Potrudite se da sve svoje obaveze u školi završite na vreme. Oslušnjite šta od vas očekuju oni koji su vam dragi, koji vas vole i kojima ste na prvom mestu.

Kada osetite da su oni zadovoljni vama i vi će te biti srećni.