Život

Kako izlasci na faksu utiču na vaš kasniji uspeh?

Iako se fakultet upisuje u malo zrelijim godinama, često se ispostavi da većina tada tek otkrije čari noćnog života i mladosti, te se često pobrkaju prioritete.
16.03.2014. - 12:32h

Tokom petogodišnje studije, istraživači sa Univerziteta u Mičigenu posmatrali su 53 žene od momenta kada su počele da žive na istom spratu studentskog doma do pronalaska prvih poslova. Oni su pronašli da su, kao i u srednjoj školi, žene bile osuđivane ako izaberu učenje umesto provoda. 

Ipak, iako noćni život čini devojku popularnom u krugovima studentske zajednice, on će imati veoma veliki uticaj i na njenu karijeru. 

Dve žene koje su bile deo studije upisale su fakultet sa željom da budu stomatolozi. Jedna je svoje čitavo studiranje podredila učenju, dok je druga uživala u izlascima i provodu sa društvom. Do kraja školovanja ova druga je postala zubni tehničar i obavljala posao za koji nije potrebna fakultetska diploma. 

Naravno, kako je sve stvar dobre organizacije ima i onih koji mogu i jedno i drugo, ali ova studija pokazuje očigledno - postoje veliki benefiti od fokusiranja na ono što je najvažnije. 

Da li je provod na fakultetu uticao na vaš kasniji uspeh u poslu? 

Izvor: Super žena