Život

Narukvica za zdrav život!

LG je predstavio Lifeband Touch narukvicu i Heart Rate slušalice, koji omogućavaju praćenje stanja organizma dok se korisnik bavi fizičkim aktivnostima.
16.03.2014. - 11:20h

LG Electronics predstavio je LG Lifeband Touch narukvicu i LG Heart Rate slušalice, proizvode koji obeležavaju proboj ove kompanije u oblast fitnes tehnologije.

Premijerno prikazani na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, ovi gedžeti objedinjuju komforni dizajn i kompatibilnost sa drugim uređajima, zahvaljujući čemu je moguće praćenje stanja organizma dok se korisnik bavi fizičkim aktivnostima.

Lifeband Touch poseduje minimalistički izgled i kompatibilan je sa monitorima srčanog rada (HRM), kao i sa mobilnim telefonima, dok inovativne Heart Rate slušalice sa meračem srčanog rada omogućavaju da korisnik meri puls dok vežba.

Povezani sa mobilnim telefonima (sa Android i iOS operativnim sistemima), mogu preneti podatke na intuitivnu LG Fitneš aplikaciju, ili na brojne druge aplikacije, poput MyFitnešPal, Runkeeper ili MapMyFitness.

Lifeband Touć narukvica poseduje OLED panel osetljiv na dodir koji prikazuje vreme, biometrijske podatke, dolazne pozive i muzičke komande.

Ugrađeni akcelerometar i altimetar precizno mere ključne indikatore, kao što su razdaljina, brzina, broj koraka, utrošene kalorije i projektovana brzina.

Projektovan da bude lagan i jednostavan za upotrebu, ovaj uređaj sadrži jedinstveni algoritam osetljiv na pokrete koji automatski pokreće displej kada se zglob rotira.

LG Heart Rate slušalice imaju PerformTek tehnologiju sa senzorima koja meri signale protoka krvi iz unutrašnjih delova uha, kako bi prikupili tačne biometrijske podatke kao što su srčani rad i maksimalnu potrošnju kiseonika (VO2 max).

Kao uređaj za neprekidno merenje srčanog rada, PerformTek se pokazao pouzdanim tokom rigorozne fizičke aktivnosti.

Lifeband Touch i Heart Rate uređaji biće dostupni u Sjedinjenim Američkim Državama u prvoj polovini 2014. godine, nakon čega će se naći na drugim tržištima.

Izvor: Tanjug