Život

Šta kada vas mrzi da krenete na posao?

Svakom se s vremena na vreme desi da mu se jednostavno ne ide na posao, ali šta raditi kada ne možete da uzmete još jedan slobodan dan. Ovo su neki od saveta kako da motivišete sebe i kako da taj dan prođe što bezbolnije…
04.03.2014. - 12:36h

Nagradite sebe
Popijte kafu u svom omiljenom kafiću na putu za posao. Napravite planove za pauzu. Organizujte sebi nešto zanimljivo posle posla, odlazak na trening ili viđanje sa prijateljima. Podsetite sebe da su sve ove stvari bolje od duplog posla koji bi vas čekao da ste uzeli slobodan dan.

Probajte sa mantrom
Odaberite pozitivnu misao koju ćete ponavljati celog dana, nešto što će vas motivisati i učiniti da se osećate dobro.

Radite stvari korak po korak
Ne razmišljajte previše unapred. Ustanite iz kreveta, istuširajte se, jedite, i izađite napolje. Ponekad je najbolje da postepeno dobijate ubrzanje za taj dan.

Olakšajte sebi
Idite taksijem na posao umesto gradskim prevozom. Obucite se komotno. Odustanite od nekih obaveza koje ste ostavili za taj dan. Potražite pomoć od svog partnera, prijatelja i porodice.

Budite neprimetni
Ako se ne osećate posebno motivisano, možda danas nije najbolji dan za interakciju sa šefom i kolegama. Upotrebite sve što vam je dozvoljeno kako bi ste se izolovali: stavite slušalice, ne dižite glavu od računara, zatvorite vrata od kancelarije itd.

Radite ono što vam je najlakše
Možda danas nije dan kada ćete završiti veliki projekat, ali imajte na umu, sve što uradite ma koliko malo, je više nego što biste uradili da niste došli na posao. Najmanje što možete da uradite je da organizujete posao za naredne dane.

Pomozite nekom drugom
Učinite nešto dobro za druge, pomozite kolegi ili udelite kompliment nekome, možda to baš bude način da za taj dan probudite energiju u sebi.

Budite zahvalni
Umesto da se fokusirate na razloge zašto ne želite da idete na posao, setite se dobrih strana. Živi ste i zdravi i imate posao. Zahvalnost vas vodi ka pozitivnom mišljenju a ono privlači dobru energiju.

Vodite brigu o sebi
Uzimajte pauze na poslu kada je to moguće. Izađite iz kancelarije i prošetajte po svežem vazduhu. Pobrinite se da ste za sutra odmorni i spremni za bolji radni dan.

Izvor: bizlife