Život

Šta ćemo nositi ovog proleća?

Iako je zima još uvek tu, topli kaputi kao i udobne čizmice uskoro će biti zamenjeni nekim lakšim prolećnim krpicama. Vremenske prilike nam ove zime ranije donose razmišljanja o tome šta ćemo nositi ovog proleća. Zato sam svoje izoštreno modno oko usmerila na modne piste potvrđenih i ostvarenih imena u ovoj branši.
25.02.2014. - 12:49h

Ove godine u prolećnim kolekcijama najboljih svetskih kreatora preovladavaju duge haljine upečatljivih printova, ali veoma staloženih i mirnih boja.

Naravno, široke tj. baggy stvari, još uvek drže svoje visoko mesto modnoj skali, te se i ovog proleća mogu videti na mnogobrojnim modnim pistama.

Modna kolekcija za naredno proleće koju potpisuje "Donna Karan", oduševila je i poprimila veliki broj pozitivnih komentara. U ovoj kolekciji dominira paleta zemljanih boja haljina i suknji koje su upotpunjavale tanke jakne i prevelike košulje. Iako su dizajneri koristili motive iz džungle, glamur je isijavao iz ovih modela.

Naravno, još jedna od kolekcija koja se izdvojila je "Louis Vuitton" proleće - leto 2014. godine za koju je inspiraciju dobio od dizajnerke Charlotte Perriand čiju kuću je ovaj modni brend otkrio u Majamiu. Ova kolekcija sastoji se od multifunkcionalnih i nadasve praktičnih stvarčica koje se navode kao "must have" za sve urbane dame, koje su u pokretu i nemaju vremena za dugotrajna spremanja pred ogledalom. Svaka stvar kreirana je tako da se može menjati prema raspoloženju. Jakne sa dva lica, rukavi koji se mogu skinuti, jednostavne bluze, pantalone, torbe koje se mogu proširiti samo su deo ove predobre linije.

Omiljeni brendovi mladih i tinejdžera "H&M", "Zara", "New Yorker" takođe su predstavili veliki broj kvalitetnih i neobičnih kreacija koje najavljuju da će i ova godina biti uspešna što se tiče mode. A dok sve ove kolekcije ne dođu u naše prodavnice, pojurite ka svom ormaru i bez mnogo emocija izbacite sve što više nećete oblačiti. Nove krpice su spremne da budu vaše!