Život

Šta najviše nervira učenike srednjih škola?

Profesori, gradivo i drugari neke su od stvari koje najviše nerviraju srednjoškolce.
31.01.2014. - 11:20h

Svi mi koji smo i dalje sredjoškolci u pojedinim momentima zaista uživamo na časovima kod profesora koji su posvećeni nama i trude se da nam prenesu znanje na što kvalitetniji i zabavniji način.

Međutim, i pored njihoog velikog truda, rezultat nije uvek zadovoljavajući. Šta vam najviše remeti unutrašnji mir dok sedite u školskoj klupi? To naravno zavisi od pojedinca. Srednjoškolce mogu nervirati i neke najbanalnije stvari.

Mnogi učenici srednjih škola širom Beograda se žale na to kako ih nerviraju profesori. „Smaraju“ ih sa domaćim zadacima, teraju ih da uče i da budu maksimalno skoncentrisani na času. Ali kako biti skoncentrisan na času kada pojedini profesori nisu u stanju da drže pažnju 45 minuta?

Nisu samo profesori oni koji nerviraju srednjoškolce, učenici takođe mogu nervirati i jedni druge i ovo je tema o kojoj se, prema mom mišljenju, ne govori dovoljno niti u školama, niti u medijima. Svi u razredu imaju bar jednog „šaljivdžiju“, koji voli da priča i dobacuje profesorima za vreme časova i jednostavno ne može da sedi mirno.

Srednjoškolce takođe može da nervira i gradivo. „Zašto učim određene vrste gradiva kada to nikada neću primenjivati u životu?“- nešto što se svaki srednjoškolac bar jednom zapitao. Nažalost na to pitanje još uvek niko nije precizno odgovorio.

Naravno ovo što je navedeno su samo neke od stvari koje nerviraju veliku većinu srednjoškolaca, jer nervozu može uzrokovati jos veoma mnogo stvari, pogotovo zato što ste ustali u sedam sati da biste stigli u školu na vreme.