Život

Momci ne vole mršavice?

Jedna od čestih zabluda jeste da dečaci vole samo devojke nalik na filmske zvezde ili manekenke. Pa kakve devojke oni vole, one sa oblinama?
24.01.2014. - 10:37h

Jeste istina da momci vole kada devojka ima obline. Kada ima grudi, guzu, kada mogu devojku da uhvate a da ne osete odmah kost ispod kože.Ipak, većini momaka ne smeta ni ako je devojka mršava.

Često se priča da momci mnogo pažnje obraćaju na to kako devojka izgleda i da žele da budu s lepom devojkom. I to je potpuno tačno - s tim što je pojam dečaka o tome kako izgleda lepa devojka znatno širi nego što mnoge devojke pretpostavljaju. Oni vole devojke s oblinama, a ne smetaju im ni mršave. Zapravo, ono što će momcima biti vizuelno odbojno biće drastični ekstremi - ona debljina koja se popularno naziva "trokrilni orman", ili mršavost koja je zapravo anoreksičnost. Ono što je između ta dva ekstrema je prihvatljivo.

Može tu da postoji i pitanje ličnog ukusa, recimo, neki momci više vole vitkije devojke, nekima se više dopadaju one s izraženijim oblinama, neki vole devojke s većim grudima, neki s manjim (da, ima i takvih dečaka), ali ništa od toga nije presudno. Nije nikakva retkost da dečko koji je "blenuo" u vitke devojke bude u vezi s preslatkom veselom buckom koja ume da ga nasmeje kao niko drugi.

Izgladnjivanje da bi se dostigao neki "ideal"? Nerviranje jer nemate tri-četiri kilograma više? To su stvari koje većini momaka nisu jasne, jer uopšte ne primete razliku između "pre" i "posle". Sve što primete jeste da je devojka preopterećena svojim izgledom, da se stalno nervira, kalkuliše kada i šta da pojede - ukratko, da devojka toliko razmišlja o svojoj ishrani i svom izgledu da na dečka skoro uopšte ne misli. Momcima prija da budu s takvom devojkom koliko i devojkama da budu sa tipom koji razmišlja samo o svojim bicepsima i o tome koliko može da podigne u teretani.

Mršavica, bucka, nešto između... To su stvari koje se primete u nekoliko sekundi i koje postaju potpuno nebitne čim momka prvi put nasmejete i navedete ga da se lepo oseća s vama.

Izvor: krstarica