Život

Gedžeti: Povratak džepne fotografije

Ako volite da sliku drage osobe nosite svuda sa sobom, Pocket Photo je pravo rešenje za vas, jer pravi instant fotke dimenzija kreditne kartice.
17.01.2014. - 12:32h

Široki portfolio kompanije LG je nedavno proširen jednim od najmanjih (ako ne i najmanjim) foto štampača ikad napravljenim. LG Pocket Photo PD 233 je po dimenzijama sličan 5-inčnim telefonima, s tim što je 2-3 puta deblji od modernih smartfona. Izgled krase gornja i donja bela površina sa ugraviranim sitnim srcima, dok su stranice mat sive. Štampač ima samo po jedno dugme (on/off), USB port (za punjenje baterije), otvor (za izlazak fotografije) i vrata (za smeštanje ZINK papira). I tu dolazimo do tajne „kako štampati fotke u tako maloj kutiji“.

Naime, ZINK je skraćenica od Zero Ink, tj. bez mastila i omogućava upravo to – štampu bez mastila, tonera, kertridža i drugih dodataka kojih ima u standardnim štampačima. Tehnologija se nalazi u samom papiru, koji se sastoji od 5 slojeva tanjih od ljudske dlake. Prvi sloj je zaštitni, dok je poslednji baza, a između njih se nalaze kolorni slojevi presvučeni kristalima koji su osetljivi na toplotu, koja dolazi iz štampača. Posebnom tehnikom preciznog zagrevanja se dobijaju i precizne fotografije. Iako, sam rezultat nisu fotke kakve ćete dobiti u fotografskoj radnji, treba pohvaliti ovu zanimljivu tehnologiju.

Izvor: tech-lifestyle.com