Život

Kakve profesore vole učenici?

Period školovanja u većini slučajeva ostaje u lepom sećanju. Međutim, dešava se i da je ponekad ispunjen nerazumljivim sadržajima, strahovima i stresnim momentima, kojima mogu da doprinesu profesori.
15.01.2014. - 17:03h

Profesori kojima je stalo do kvalitetnog obrazovanja učenika, neće im nametati znanje na silu već će nastojati da oni sami prihvate gradivo i ophodiće se sa uzajamnim uvažavanjem i poštovanjem.

Ðaci jako dobro znaju da prepoznaju iskrenost i fer ophođenje. Iskreni profesori pružaju kvalitetno znanje i istovremeno su kreativni, duhoviti, imaju niz vrlina zbog kojih đaci nikada nećete poželeti da im stave žabu ili miša u fioku ili žvaku na stolicu. Oni su zahtevni i strogi, ali to nas ne plaši.

Dobar profesor ponekad će “izaći iz okvira škole i uobičajenih pravila”  da bi predavanja bila zanimljiva. Svakako  nas uči stvarima  koje obogaćuju naše znanje, opštu kulturu i informisanost, što će nam veoma značiti u životu.

Ovakav profesor neće biti dosadan, džangrizav, “narcis”, individualac i slično. Umesto da nas osporava i kažnjava lošim ocenama, motiviše nas da stičemo nova znanja, stvara veoma dobar odnos sa nama i trudi se da prepozna naš način razmišljanja. Uči nas da prebrodimo sve prepreke koje će nam život nametati i ponosan je na nas i uvek ćemo ga se rado sećati.