Život

Hrana koja pomaže muškarcima u krevetu

Želite da poboljšate svoj seksualni život? Probajte neku od ovih sedam namirnica.
06.01.2014. - 12:36h

Postoji mnogo razloga zbog kojih muškarci imaju problema u krevetu. Neki od njih su umor, stres, depresija, pojedini lekovi poput antidepresiva, prekomerna konzumacija alkohola...

Da li ste znali da ono što jedete takođe može znatno da utiče na vašu želju za seksom. Pogledajte koje namirnice mogu da vam pomognu kada imate problema u spavaćoj sobi. One mogu da učine seks mnogo boljim.

1. Semenke bundeve i suncokreta

Grickanje semenki povećava količinu cinka u telu. Cinke je jedan od najbitnijih minerala koji utiče na zdravlje sperme, a povećava nivo testosterona. Semenke sadrže i zdrave masti koje su ključne za seksualno zdravlje.

2. Maca

Maca je biljka slična našoj rotkvici. Smatra se prirodnom vijagrom i nezamenjivim afrodizijakom. Dokazano je da poboljšava seks. Ona je bogata vitaminima B, koji podižu nivoe energie i otklanjaju stres. Ova biljka se kod nas u vidu praha može kupiti u prodavnicama zdrave hrane.

3. Meso

Govedina i svinjetina bogate su visokim nivoom L-karnitina, amino kiselinmo koja pomaže u povćanju libida i seksuale funkcije ali i povećava nivo testosterona kod odraslih muškaraca. L-karnitin takođe povećava nivo energije tako što sagoreva trigliceride poput goriva u organizmu.

4. Banane

Poznato je da su banane bogate vitaminima B koji su neophodni u proizvodnji energije i smanjenju nivoa stresa. One takođe sadrže tiptofan, aminokiselinu koja je neophodna kod proizvodlje serotonina, hormona zbog kojeg se osećamo lepo. Banana je takođe korisna i kod proizvodnje potazijuma, koji je koristan kod proizvodnje seksualnih hormona, dobar je za zdravlje srca i seksualnu pokretljivost. Banane sadrže i enzime koji se zovu bromelain koji poboljšavaju protok krvi i povećavaju libido.

5. Kakao

Kakao, ali i crna čokolada je dobro poznat afrodizijak koji je bogat antioksidansima koji se zovu fenoli koji su veoma dobri za srce. Zdravo srce znači i zdrav seksualni život. Kakao samnjuje nivo holesterola i krvni pritisak. Kada jedete čokoladu povećavate endorfin, isti hormon koji se oslobađa kada ste zaljubljeni. Takođe kakao povećava nivo hormona koji utiče na žednju.

6. Orašasti plodovi

Orasi, lešnici, brazilski orah, bademi i ostali orašasti plodovi bogati su aminokiselinom L-arginin, koja povećava proizvodnju azotne kiseline u telu, koja povećava proizvodnju seskualnih hormona i poboljšavaju erekciju.

7. Celer

Ukoliko u svoju ihranu uvedete celer on će vam veoma pomoći i u spavaćoj sobi. Celer povećava nivo androsterona koji je prirodni afrodizijak kod muškaraca. On je takođe bogat jedinjenjima koji poboljšavaju seksualni život, a ublažavaju simptome klimaksa.