Život

Posećujete li rok svirke?

Ako ne znate gde ćete za vikend, naš savet vam je da odete na rok svirku. Svake nedelje u mnogim klubovima u gradu održava se neka svirka, a šta je bolje od dobrog društva i žive muzike? Međutim, za one koji nikad nisu posetili neku svirku, pripremili smo nekoliko saveta koji vam mogu koristiti, a koji se tiču izbora odeće, društva i bendova.
26.12.2013. - 13:47h

Kako se obući za svirku?

Svirke su na svoj način posebne. Ne postoji nikakavo pravilo oblačenja, ali bilo bi poželjno obući se lagano. Ovakvi izlasci nisu za štikle, tako da takvu garderobu i obuću slobodno ostavite u svom ormaru. Atmosfera je uvek fantastična, pa često bude i vruće, a poslednje što želite jeste garderoba koja vam se lepi uz telo.

Sa kim otići na svirku i kako izabrati dobar bend?

Društvo je nezaobilazni deo svake svirke i retko ko ode potpuno sam. U društvu je većina vas slobodna da skače i uzvikuje tekst neke pesme kao podršku bendu koji svira. Međutim, pored dobrog društva, presudno za odlazak na svirku jeste kvalitetan bend koji ume da napravi zabavnu atmosferu. U Beogradu ima raznih underground bendova i činjenica je da nisu svi podjednako dobri. Neki kvalitetnije sviraju sviraju, dok oni drugi uspevaju da naprave uzbudljiviju i veseliju atmosferu i oba faktora su jako važna za dobru svirku, samo je pitanje šta preferira.

Ako svake nedelje idete na isto mesto i već vam je dosadilo, pokušajte da odete na neku svirku – možete se dobro provesti. Grad vikendom pruža pregršt mogućnosti za izlazak tako da iskoristite priliku već ove nedelje.