Život

Prijateljstvo i posao?

Šefica ste dobroj prijateljici? Ili radite u istoj firmi i jedna drugoj ste konkurencija? Sigurno vam je ponekad teško da kontrolišete taj odnos na dva koloseka. Evo kako da lakše rešite probleme koji vas muče u takvim situacijama.
20.12.2013. - 16:02h

1. Ponekad su ljudi potpuno različite osobe na poslu i privatno. Pobrinite se da vaši prijatelji/kolege shvate tu razliku. Sedite i otvoreno porazgovarajte o tome. Postavite pravila koja će vam olakšati razdvajanje privatnog i poslovnog života. 

2. Oduprite se potrebi za čavrljanjem uz aparat za vodu. To ometa obe. Vaša karijera je jednako važna kao i prijateljstvo i ne dopustite da jedno utiče na drugo. 

3. Ako ste šefica prijateljici ili ste nedavno unapređeni na tu poziciju, nemojte prema njoj imati drugačiji odnos nego prema ostalim članovima tima. Poseban tretman će joj učiniti život težim. Drugi će to odmah primetiti i neće dobro prihvatiti. 

4. Teško je ako vam prijateljica postane šefica, ali pokušajte da naučite nešto iz njenog uspeha i cenite kvalitetnu komunikaciju koju imate. 

5. Radite u istoj firmi, ali u različitim sektorima. Obe ćete biti upoznate s hrpom podataka poverljive prirode, a vaši šefovi ne bi voleli da ih delite. Zapamtite da to nisu vaše privatne tajne koje ćete deliti s prijateljicom. 

Kakva su vaša iskustva u ovakvim situacijama? 

Izvor: Super žena