Sport

Održana godišnja skupština MRK "Crvena zvezda"

Muški rukometni klub “Crvena zvezda” održao je danas godišnju Skupštinu kluba, na kojoj su analizirani rezultati odigrane sezone crveno-belog tima.
29.06.2016. - 13:50h

Postigavši prvi put u poslednjih 15 godina pozitivan bilans, MRK “Crvena zvezda” konačno je bila u prilici da može isključivo da se posveti takmičenju. Ipak, i povrh toga, klub je prešao put od sjaja i zauzimanja čela tabele do razočaravajućeg završetka od devet uzastopnih poraza. Takvi nezadovoljavajući rezultati dali su treneru Nenadu Peruničiću ne samo cilj, već zadatak za narednu sezonu, koji će biti jedini prihvatljiv, a to je titula. “Sve ispod toga bio bi neuspeh i ako sledeću sezonu ne završimo slavno, neću više biti trener crveno-belih”, rekao je Peruničić.

“Ovo je prvi put da je klub pozitivno poslovao i sada vidimo da loše finansijsko stanje nije jedino koje staje na put velikim ambicijama kluba. Na početku postavili smo tri cilja – prve godine da spasimo klub da ostane u ligi, druge da omogućimo finansijsku stabilnost i na kraju da osvojimo titulu. Prva dva cilja su postignuta, a ja kao čovek koji ne pravi kompromise, ovim putem obećavam da ukoliko ne ostvarimo i treći, i na kraju naredne sezone ne osvojimo titulu, smatraću to ličnim neuspehom i podneću ostavku”, istakao je predsednik kluba Mirko Butulija na održanoj Skupštini.

Dosadašnji prvi čovek Skupštine Goran Tukić, iz ličnih razloga, podneo je ostavku na mestu predsednika, koja je jednoglasno usvojena. Za novog predsednika Skupštine izabran je dosadašnji član Upravnog odbora Danilo Đaković. Za nove članove Upravnog odbora MRK “Crvena zvezda” imenovani su: Milan Nikolić, Mile Samardžić, Predrag Đurđev, Nedeljko Karakaš, Miodrag Paspalj, Božidar Opačić, Uglješa Mrdić, Marko Purković, Danilo Đaković i Mirko Butulija.