Sport

Humanitarni teniski turnir za Viktora Miletića

U cilju prikupljanja novčanih sredstava za operaciju malog Viktora Miletića u nedelju 22. maja u teniskom klubu Classic biće održan humanitarni turnir.
19.05.2016. - 11:06h

Viktor boluje od celebralne paralize, a u organizaciji Teniskog saveza Beograda biće organizovan turnir u novobeogradskom klubu.

Pozivamo sve hrabre i odvažne mališane između 4 i 12 godina da se prijave i svojim učešćem i plaćenom kotizacijom pruže podršku i pomognu Viktoru da ode na operaciju koja je zakazana za septembar mesec, u medicinskom centru St.Louis Children Hospital u Americi.

Kotizacija za turnir biće ujedno i vaš dobrovoljni prilog. Prijave za turnir se mogu obaviti putem email adrese tkclassics@gmail.com, na Facebook stranici kluba Tenis klub Classics ili na dan turnira u teniskom klubu Classics, između 9h i 9h30. Početak takmičenja je planiran za 10 časova.

Viktor Miletić je rođen u 30. nedelji blizanačke trudnoće. Usled teškog porođaja, nesmotrenosti, neadekvatne reakcije i lekarske odluke da se majka porodi prirodnim putem, dok su okolnosti ukazivale na neophodnost primene carskog reza, Viktor je doživeo veliko krvarenje na mozgu (III/IV stepen) što je uzrokovalo cerebralnu paralizu. Za operaciju i dva meseca dodatnih terapija u St. Louis Children Hospital, kao i za avionske karte i smeštaj potrebno je 80.000 dolara. Kako se cerebralna paraliza ubraja u razvojne teškoće, jer utiče na način detetovog rasta i razvoja, nije moguće predvideti dalji Viktorov napredak, ali je sigurno da bi ova operacija malom borcu drastično promenila život.

Svako ko je u mogućnosti može svoj dobrovoljni prilog da uplati i direktno na dinarski račun donacije 205-9011005861572-67 ili donira na dan turnira u humanitarne kutije koje će biti postavljene na licu mesta.

Ukoliko niste takmičarskog duha ulaz je slobodan za sve gledaoce koji žele da pruže podršku Viktoru i hrabrim junacima koji će taj dan ukrstiti svoje rekete.

Dođite da se družimo i pomognemo malom borcu da pobedi!