Sport

ŽREB: Partizan protiv Steaue!

Prvi mečevi 28 i 29. jula, revanši 4. i 5. avgusta
17.07.2015. - 16:13h

Ukoliko narednog utorka eliminiše Dilu Gori, Partizan će u trećem kolo kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Steaue. To je određeno žrebom u Nionu, koji je prvaku Srbije dodelio najbolji tim Rumunije. Naravno, pod uslovom da velikan iz Bukurešta odbrani 2:0 iz prvog susreta sa slovačkim Trenčinom.

S obzirom da je UEFA tokom prepodneva skratila listu potencijalnih rivala na pet imena i da su među njima bili Bazel, zatim u minule dve godine dželat kluba iz Humske - Ludogorec, te Maribor i slavni Seltik, može se reći da je ishod žreba prihvatljiv za crno-bele.

Prvi mečevi na programu su 28. i 29. jula, revanši su 4. i 5. avgusta. Domaćin prvog susreta biće Steaua.

Crno-beli su u prvom meču druge runde savladali gruzijskog šampiona 1:0, a odbranu titule u domaćem prvenstvu počinju večeras od 20 časova protiv Metalca.

Milinković: Steaua za respekt, ali tek posle Dile

Oprez je majka mudrosti. Tako su govorili Latini, a isto pričaZoran Milinković. Neposrendo posle žreba u Nionu koji je Partizanu kao mogućeg protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona dodelio boljeg iz dvomeča Steaua - Trenčin (Rumuni dobili prvi meč 2:0) trener crno-belih kaže da su ti dueli daleka budućnost i da bi pažnju trebalo usmeriti na početak domaćeg prvenstva, ali i revanš u Gruziji.


Prvo bi trebalo skočiti, pa reći – hop. To znači da smo sada skoncentrisani na, za nas, dve veoma važne utakmice, protiv Metalca i Dila Gorija. Kad ostvarimo po nas povoljan rezultat onda ćemo se baviti eventualnim protivnikom, koji je svakako za respekt. U Partizanu rivalima uvek pristupamo sa puno ozbiljnosti, kao i detaljnom stručnom analizom iz svih aspekata“, rekao je Milinković.