Sport

"Draža LŠ sa Zvezdom nego Milanom"

Trofej Lige šampiona izložen je u centru Novog Sada, u okviru Ture trofeja, a u organizaciji Unikredit banke Srbije.
14.10.2014. - 15:30h

Najvredniji trofej u evropskom klubskom fudbalu pred Novosadjane izneo je ambasador Ture trofeja, proslavljeni fudbalski as Dejan Svićević.

On je u pratnji gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija Klaudija Ćezarija trofej doneo na platformu otvorenog autobusa parkiranog ispred Gradske kuće.

Novi Sad je počastvovan što je domaćin ovakvom dogadjaju, rekao je Vučević, dodajući da je "srećan što je Novi Sad ušao u porodicu odabranih evropskih gradova koji su ugostili Turu trofeja". 

On se zahvalio Unikredit banci i Dejanu Savićeviću što su omogućili, posebno najmladjim Novosadjanima, da upamte ovaj dan, da uživaju i da se dugo sećaju ovog dogadjaja. 

"Zahvaljujući Turi trofeja Novosađanima i njihovim gostima omogućili smo da osete atmosferu prestižnog fudbalskog takmičenja", rekao je Ćezario. 

Savićević je podsetio da je u karijeri dva puta osvajao pehar Lige šampiona, pre 23 godine sa Crvenom Zvezdom i pre 20 godina sa ekipom Milana. 

"Draži mi je trofej koji sam osvojio sa Crvenom Zvezdom, jer se uvek pamti ono što su uradio prvi put, a to je ujedno bio i prvi i jedini trofej Crvene Zvezde, dok je Milan taj pehar osvajao i ranije", istakao je Savićević.