Sport

Odlučujući duel mlade reprezentacije u Belgiji

Mlada reprezentacija Srbije igra možda i ključni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. protiv Belgije u Levenu.
05.03.2014. - 13:16h

"Orlići" imaju tri boda i utakmicu manje od lidera Grupe 9, ali su u Srbiji igrali nerešeno sa "Crvenim đavolima", a u nastavku ih očekuju teška gostovanja Italiji i Severnoj Irskoj.

Ipak, selektor Radovan Ćurčić insistira da se pred meč u Leuvenu ne stavlja etiketa "biti ili ne biti“ iako je jasno da u preostala tri meča naša mlada reprezentacija mora da osvoji bar šest bodova.

"Osećamo pritisak, svesni smo da nam je potreban dobar rezultat, ali ne bi trebalo da uđemo sa tom mišlju u utakmicu. Uvek je lakše kada imamo još prilika da ostvarimo cilj kao mi u kasnija dva susreta. Pokušaćemo ipak, da iskoristimo prvu meč loptu, jer bismo u suprotnom morali da pobedimo u Italiji koja je izuzetno nezgodna", rekao je Ćurčić

U prvom duelu dve selekcija u Gornjem Milanovcu bilo je 1:1, a iako su u jednom trenutku "orlići" bili bliži pobedi, na kraju su jedva osvojili bod. 

"Pali smo pre svega na fizičkom planu u drugom poluvremenu utakmice protiv Belgije u Gornjem Milanovcu. Sada smo bolje pripremljeni nego jesenas kada smo imali nekoliko igrača van takmičarskog ritma tako da smo u tom pogledu bliži Belgiji. Moramo i da popravimo posed lopte, tranziciju iz odbrane u napad, bolje da se branimo u prekidima i ne dozvolimo domaćinu da nas zbog naših grešaka primora na defanzivu – kaže selektor Radovan Ćurčić i dodaje: - Ući ćemo u utakmicu bez prevelikog respekta. Velikim zalaganjem i trčanjem možemo da iskoristimo naš pojedinačni i ekipni kvalitet. Ovakvi mečevi obično donose mnogo iznenađenja, pokušaćemo da sve predvidimo. Apsolutno verujemo da ovaj tim može da napravi pozitivan rezultat protiv Belgije", istakao Ćurčić.