Sport

Nikolić: Duel u Novom Pazaru ne rešava šampionsku trku

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je utakmica prvog prolećnog kola sa Novim Pazarom od velikog značaja za crno-bele, ali je istakao da ona neće odlučiti šampionsku trku
21.02.2014. - 13:40h

Sutrašnji meč nosi veliku važnost za nas, ali ne rešava ništa, jer u drugom delu šampionata imamo 15 utakmica. Sve ekipe su se pojačale, biće maksimalno motivisane i očekujem neizvesnu borbu do samog kraja. Najvažnije nam je da se 17. ili 18. maja saberemo onako kako nam najviše odgovara", rekao je Nikolić na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

Trener crno-belih istakao je da je svestan kako su njegovom timu mečevi sa Novim Pazarom tradicionalno neugoddi, ali je naveo da očekuje da dobar rad na pripremama odmah da rezultat.
"Novi Pazar ima dobar domaći teren i ambijent, ali to nije ništa novo za nas. Moji fudbaleri su igrali i na "tvrđim" na terenima. Oni imaju novog trenera koji će želeti da debituje pobedom, ali i mi jedva čekamo da meč počne. Ipak, takmičenje je ono za šta žive svi igrači", naglasio je Nikolić.

On je istakao da zna startnih 11 za meč u Novom Pazaru, ali je naveo da nema praksu da ga javno saopštava dan uoči utakmice.
"Iz iskustva znam kako se svi spremaju za utakmice sa Partizanom, to je sve normalno i uobičajeno. U sportu je uvek i jedino istina vidljiva na terenu. Moramo tamo da je tražimo, da budemo skromni i da se žrtvujemo za tim. Put do uspeha nije lak, ali verujem da možemo da ostvarimo cilj", zaključio je Nikolić.

Utakmica između Novog Pazara i Partizana igra se sutra od 13.30 sati.