Sport

Evrokup: Panionios - Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Panioniosu u 4. kolu grupe L Last 32 faze Evrokupa.
29.01.2014. - 11:56h

Crvenobeli u meč ulaze sa dve pobede i jednim porazom, dok su Atinjani bez trijumfa u drugoj fazi drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Izabranici Dejana Radonjića su u prvom meču dva tima u Beogradu prošle nedelje slavili sa 84:64, pa su veliki favoriti i u Atini.

Pred gostovanje u Atini Dejan Radonjić je rekao da je najvažnije da njegov tim zaustavi glavnog igrača Panioniosa Mekoluma, kao što su to učinili u Beogradu.

"Razlika u prvom meču bila je možda i prevelika, igra koju su pokazali govori nam da moramo da budemo obazrivi. U Beogradu smo zaustavili njihovog glavnog košgetera Mekoluma, prvog strelca EK do tada. Sigurno je da će on na njihovom parketu pokušati da opet bude na svom nivou i da odigra bolji meč nego u Beogradu. Ne smemo da dozvolimo da se to desi". kaže Radonjić

Najiskusniji igrač crvenobelih Raško Katić istakao je da njega i saigrače uopšte ne očekuje lak posao u Atini.

“U prvom meču Panionios se dobro predstavio, moramo da budemo oprezni i koncentrisani sve vreme kako bismo došli do pobede. U prvom meču zaustavili smo Erika Mekoluma i uveren sam da će on dati sve od sebe da popravi utisak. To ne možemo da dopustimo ako želimo da slavimo“, dodao je Katić.

Košarkaš Panioniosa Uroš Duvnjak rekao je pred gostovanje Zvezda da se nada da on i saigrači neće ponoviti greške iz Beograda.

"Nadam se da se neće ponoviti rezultat iz Pionira. Očekujem da ispravimo greške koje smo pravili u prvom meču, naročito u trećoj četvrtini, kada se Zvezda odlepila na 20 poena razlike. Uz to, moramo da uđemo u meč još agresivnije", rekao je Duvnjak.

Trener Atinjana Janis Sfairopulos naglasio je da su crvenobeli odličan tim.

Prvo poluvreme u Beogradu jedno je od naših najbojih ove sezone. Bili smo spremni i koncentrisani. Nama je bitno da u predstojećoj utakmici budemo na visokom nivou ne samo tokom prvog poluvremena, već tokom celog meča. Crvena zvezda je odlična ekipa sa kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Imaju dobru hemiju unutar tima, odličnog trenera i zato su vodeći tim ABA lige”, naglasio je Sfairopulos.