Sport

Partizan hoće i Vešovića!

Crno-beli su već kontaktirali Vešovićeve agente i raspitali se za mogućnost da doskorašnji fudbaler Crvene zvezde ove zime pojača redove večitog rivala
25.12.2013. - 12:07h

BOMBA prelaznog roka je tempirana: Partizan hoće da dovede Marka Vešovića! I ne samo da u Humskoj imaju tu želju, već su preduzeli i konkretne korake ka angažovanju doskorašnjeg fudbalera Crvene zvezde.

Kako “Novosti” saznaju, predstavnici Partizana već su kontaktirali Vešovićeve agente i raspitali se za mogućnost da mladi crnogorski fudbaler, koji je nedavno tužio Zvezdu i dobio raskid ugovora, ove zime pojača redove večitog rivala. Novi trener crno-belih Marko Nikolić najveći je zagovornik ove ideje, pošto 22-godišnjeg brzonogog igrača vidi kao idealno rešenje za tim koji planira za proleće.

Prema njegovim zamislima, Vešović bi zauzeo mesto po desnom krilu, što je i bila njegova pozicija kada je pre četiri godine iz Budućnosti stigao na “Marakanu”. Vremenom, pouzdani fudbaler je u Zvezdi transformisan u desnog beka s izraženim ofanzivnim svojstvima, ali ga novi šef struke crno-belih ne vidi na tom mestu, za koje je danas angažovan iskusni Miroslav Vulićević.

Želja Partizana da dovede Vešovića nije od juče, jer su u Humskoj pokušali da ga “otmu” Zvezdi i prošlog leta. Međutim, uprkos insistiranju crno-belih, pa čak i sopstvenog užeg okruženja, Marko je tada odbio da pređe u komšijski tabor i nastavio put u Zvezdi, za koju je nedugo zatim odigrao i stotu utakmicu. Iako dugo nije želeo da podnese arbitraži zahtev za raskid, verujući u bolje dane na “Marakani”, Vešović je taj korak preduzeo minulog novembra. Kako je sam tada priznao, bila je to odluka njegovog menadžera Radojice Božovića, a razlog su bila nagomilana dugovanja i prekršena obećanja od strane uprave.

Vešović je trenutno na odmoru u inostranstvu, a po njegovom povratku trebalo bi da se intenziviraju pregovori. S obzirom na to da nekog unosnog inostranog angažmana trenutno nema na vidiku, a da bi Partizan mogao dobro da ga plati jer je slobodan igrač i crno-beli ne bi trošili novac na obeštećenje, vrlo je moguće da se doskorašnji zvezdaš predomisli i ovaj put prihvatgi ponudu s druge strane Topčiderskog brda.