Sport

Nikolić novi trener fudbalera Partizana

pravni odbor fudbalskog kluba Partizan odlučio je danas da raskine saradnju sa šefom stručnog štaba Vukom Rašovićem, a na tu dužnost imenovan je Marko Nikolić, dosadašnji trener Vojvodine.
17.12.2013. - 12:37h

 

Partizan i Nikolić dogovorili su saradnjuu na dve i po godine.

Pod vođstvom Rašovića crno-beli su završili jesenji deo sezone na čelu tabele Superlige Srbije sa bodom prednosti nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom.

Vojvodina je završila na petom mestu sa devet bodova manje od aktuelnog šampiona.

Nikolić (34) je pre Vojvodine uspešno vodio ekipu beogradskog Rada.

Nikolić: Čeka nas pakao na proleće


Novoimenovani trener fudbalera Partizana Marko Nikolić ocenio je danas da će crno-belima biti teže da osvoje titulu ove sezone nego bilo koju prethodnu.
"Pred nama je, nažalost, samo jedno takmičenje - prvenstvo. Nemam dilemu, biće teže osvojiti ovu titulu nego bilo koju prethodnu. Možda jeste pravi izraz da nas čeka pakao na proleće, a da bismo izašli kao pobednici moramo da stvorimo preduslove, da napravimo zdrav ambijent u svlačionici", izjavio je novi šef stručnog štaba crno-belih.

"Moramo da dovedemo pojačanja. Svi moramo da živimo za titulu, za koju je neobično važno da se odbrani kao nikad do sada. Velika je čast i zadovoljstvo biti na ovom mestu. Možda nije najbolji trenutak, ali izazova se nikad nisam plašio. Jedva čekam prvi radni dan", izjavio je Nikolić.

Predsednik Partizana Dragan Đurić odao je Rašoviću priznanje za dosadašnji rad, navodeći da je kao "dete kluba" prošao kroz sve faze i unapredio igrače.
"Zahvalni smo mu na tome. U teškom momentu za tim uradio je veliku stvar, osvojio titulu koja nam je mnogo značila. Rastali smo se prijateljski, Vuk nije dobio otkaz, već je razrešen dužnosti i može da bira mesto u klubu na kojem će raditi", izjavio je Đurić.

On je dodao da su pritisak i niz okolnosti koje su uticale na rad doveli do stava da je potrebna promena.
"Igra nije bila na očekivanom nivou, ispali smo iz Evrope. Jednoglasno smo doneli odluku, ali svi iz UO odali su priznanje Rašoviću", kazao je čelnik aktuelnog šampiona.

Đurić je naveo da je Nikoliću predočio da dolazi "u pakao", u klub u kojem moraju da se osvajaju titule.
"Nikolić je izvanredan trener, pratili smo ga i ranije, ali tada se nisu sklopile kockice. Možda bi njemu bilo lakše da je došao pre dve godine, ali sudbina je čudna. Ima dosta iskustva, svugde je pravio rezultate, nadam se da će nam doneti titulu", kazao je predsednik Partizana.

Prema Đurićevim rečima, UO je priznao da je letnji prelazni rok loše odrađen, a da klub sada neće imati problem sa finansijama.

On je demantovao da Partizan ima nameru da u zimskom prelaznom roku proda Miloša Jojića i Andriju Živkovića. Đurić je takođe demantovao da je na sastanku UO bilo priče o smeni Alberta Nađa sa mesta sportskog direktora kluba.

Partizan je jesenji deo sezone završio na čelu tabele Superlige Srbije sa bodom prednosti nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom.