Sport

Južni predao, Novak na terenu samo pola sata!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo US opena, pošto mu je Mihail Južni predao meč već sredinom prvog seta.
03.09.2016. - 07:52h

Đoković, koji je bez borbe došao do treće runde, vodio je u prvom setu sa 4:2 posle 31 minuta igre, kada je Rus morao da odustane zbog bolova u preponskim mišićima.

Trenutno 61. igrač na ATP listi bio je rovit pred jubilarni deseti duel sa Srbinom (6-3 za Novaka u pobedama) i stanje se pogoršalo kod rezultata 3:1

Posle sledećeg gema pozvao je fiziterapeuta, a nakon intervencije smogao je snage da dobije još samo jedan gem. To znači da je Đoković došao do druge nedelje poslednjeg Grend slema odigravši samo jedan meč, zbog čega je iz nehata oborio rekord star 40 godina.

„Teško je sada izabrati reči. Mislim da mi se ovo nikada nije desilo. Drugo kolo sam prošao bez borbe, a sada je meč u trećem trajao samo pola sata. Miši želim brz oporavak, rekao mi je da vuče ovu povredu iz prethodnih kola. Nisam očekivao da će se ovo desiti i želim da se što pre oporavi“, rekao je Đoković.

On će u sledećoj rundi ići na boljeg iz susreta Džona Iznera i Kajla Edmunda.

Izvor: b92.net