Sport

Dva Bogdanovića, najbolja priča o utakmici Srbija - Hrvatska

Košarkaši su noćas u Riju ušli u polufinale olimpijskog turnira. Pobedili su reprezentaciju Hrvatske 86:83. Na parketu se slavilo. Na društvenim mrežama ratovalo. Dva Bogdanovića, jedan srpski, drugi hrvatski, pokazali su ipak da je prezime važno samo ako ga dostojanstveno nosiš. Dva Bogdanovića, jedna utakmica, obojica pobednici. I jedan slavljenik. Srećan rođendan, Bogdane!
18.08.2016. - 12:49h

Bogdan Bogdanović rođen je 18. avgusta 1992. godine.

Kao rođeni pobednik britkog uma uvek je želeo više, jače i bolje od drugih. Zato je sada vedeta košarkaške reprezentacije Srbije i Fenerbahčea, sa ambicijom da uspe i na najvećoj sceni - u NBA ligi, piše Mozzart.

Nikada ne odustaje, nikada se ne predaje. A kada je najteže, iz rukava izvuče trojke kojima u trans baci svakog pravog košarkaškog zaljubljenika. 

Postigao je prvi koš u istoriji Srbije na Olimpijskim igrama u utakmici sa Venecuelom.

Bojan Bogdanović rođen je 18. aprila 1989. godine.

Igra na pozicijama beka i krila. Trenutno nastupa za Bruklin netse u NBA ligi. Bojan Bogdanović je bio najbolji košarkaš Hrvatske na Olimpijskim igrama u Riju.

Oba Bogdanovića igrala su svim srcem za svoju zemlju. I to je jedino važno.

Dok na društvenim mrežama ponovo pobeđuje mržnja između nekadašnjih zemljaka, njih dvojica su dokaz da je prezime važno samo ako ako ga dostojanstveno nosiš, a ne odakle ga nosiš.