STIŽE SNEG! Ova zima će biti DRUGAČIJA OD PRETHODNIH...

Meteorolog RHMZ-a, Goran Mihajlović rekao je za TV Prva da nas već u utorak očekuje sneg, kao i da ćemo ove zime imati znatno više snega nego prethodnih godina

Ilustracija Foto: Ljubomir Zarkovic/Shutterstock
Ilustracija Foto: Ljubomir Zarkovic/Shutterstock
.

"U narednim danima nećemo imati tako niske temperature, ali je izvesno da će u ponedeljak u brdsko planinskim predelima biti snega, a onda tokom noći sledi zahlađenje i u ponedeljak se očekuje sneg u skoro svim delovima Srbije osim na zapadu i krajnjem severu zemlje", rekao je Mihajlović.

Kako je objasnio, vremenska prognoza za ceo decembar podrzumeva hladniji početak meseca, nešto topliji period sredinom meseca i pad temperatura pred kraj tekuće godine.

"Ovo zahlađenje nas očekuje u prvoj sedmici decembra, zatim sledi otopljenje. A do kraja decembra se očekuje tipično hladno vreme i nešto češča pojava poadavina. U odnosu na prethodne dve godine, možemo da očekujemo više snega", najavio je meteorolog.

O prognozi za novogodišnju noć je, kako kaže, još uvek rano govoriti, ali ima izgleda da ćemo u 2022. godinu ući sa snežnim pokrivačem.

"Negde pet do sedam dana pre Nove godine bismo mogli da pričamo detaljnije o snegu za doček", rekao je.

Mihajlović je rekao da će zima pred nama biti drugačija u odnosu na prethodne dve.

"Ova zima je bila prosečno hladan, u odnosu na prošlu biće više snega. U odnosu na prethodne dve godine, biće više snega. Već u utorak ćemo imati sneg, formiraće se snežni pokrivač od 5 centimetara", kazao je meteorolog, prenosi b92.