Stiže nagla promena vremena; za vikend - sneg

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladnije, ujutru na severu, zapadu i jugozapadu, a tokom dana i u ostalim krajevima kiša, na planinama sneg.

Foto: julianne.hide / Shutterstock
Foto: julianne.hide / Shutterstock
.

Posle podne i uveče, uz osetan pad temperature, kiša će ponegde preći u sneg i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije, dok ce u Vojvodini biti suvo.

U planinskim predelima na zapadu i jugozapadu doći će do povećanja visine snega za novih 10 do 20 cm, lokalno i više, a u nižim predelima do formiranja manjeg snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, na severu i zapadu severozapadni, u ostalim krajevima južni u skretanju na severozapadni.

Minimalna temperatura od 2 do 10, maksimalna od 5 do 13 stepeni, tokom dana u padu. Uveče i tokom noći na severu delimično razvedravanje.

U Beogradu oblačno s kišom. Posle podne slabljenje, a uveče prestanak padavina. Vetar slab i umeren severozapadni. Tokom dana temperatura u padu, jutarnja oko 9, posle podne oko 5 stepeni. Tokom noći delimično razvedravanje.

U subotu na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i suvo, posle podne razvedravanje. U nedelju i početkom sledeće sedmice oblačno, mestimično sa kišom, u planinskim predelima i sa snegom, a u utorak i hladnije pa se sneg ponegde očekuje i u nižim predelima. U sredu prestanak padavina, zatim i delimicno razvedravanje uz manji porast temperature.

Izvor: Tanjug