Sinoć je bila "kataklizma" u Beogradu; Oglasio se MUP: Pomagali smo građanima - požari, spašavanje iz bujice, evakuacija...

Kako je ranije i najavio RHMZ, sinoć je veći deo Srbije zahvatilo nevreme. Jaka kiša je u kasnim popodnevnim satima počela da pada i u Beogradu. Pripadnici MUP-a u popodnevnim i večernjim satima pomagali su svojim sugrađanima, ugroženim posledicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju.

Ilustracija Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock
Ilustracija Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock
.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlje imali su 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici, saopštio je MUP.

Svi požari su ugašeni, a povređenih lica nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

.

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam.

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

.

Izvor: B92