RHMZ upozorenje: Obilne padavine tokom noći, u Beogradz sneg!

RHMZ je upozorio da se večeras, noćas i sutra pre podne u Srbiji očekuju obilne padavine, u većini krajeva oko 20 mm, lokalno i više od 30 mm kiše.

.

Pratite nas i na Viberu!

U brdsko-planinskim predelima sutra i u četvrtak formiraće se manji snežni pokrivač, a na planinama iznad 800 m visine pašće od 10 do 30 cm snega. Vlažan sneg padaće ponegde i u nižim predelima.

I na području Beograda u višim delovima grada sutra i u četvrtak padaće vlažan sneg.

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno, sa kišom, ponegde sa susnežicom i vlažnim snegom i u nižim predelima. U brdsko-planinskim predelima padaće sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača.

Više padavina očekuje se ujutro i pre podne. Vetar umeren, povremeno jak severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 5 C, najviša od 5 na severozapadu do 9 C na jugoistoku, tokom dana u padu.

U Beogradu će sutra biti oblačno i hladno, povremeno sa kišom. U višim delovima grada sa susnežicom i snegom.

Vetar umeren, povremeno jak severozapadni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 2 C do 5 C.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana, do 26. aprila:

U četvrtak i petak oblačno, mestimično sa kišom, i snegom u nižim predelima. U brdsko-planinskim predelima sneg, uz povećanje snežnog pokrivača.

U petak slabljenje i prestanak padavina, a uveče i noću razvedravanje. U subotu ujutro hladno, sa slabim mrazom.

Naoblačenje koje će od sredine dana zahvatiti severne krajeve, do kraja dana, u toku noći i u nedelju proširiće se i na ostale predele, uslovljavajući u nedelju mestimično kišu i u brdsko-planinskim predelima sneg.

.

Izvor: tanjug