PROVERITE DA LI VAM JE LEGLO 2.350 DINARA Država je jutros krenula sa isplatom pomoći, danas je na spisku oko 2 miliona ljudi

Danas počinje isplata 20 evra državne pomoći. Pomoć će prvo biti uplaćena na račune 2 miliona građana tj. penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobama koje izdržavaju kazne - 7. decembra, dok će 8. i 9. decembra 20 evra (oko 2.350 dinara) dobiti ostali građani.

Foto: Djalek / Shutterstock
Foto: Djalek / Shutterstock
.

Prema podacima Ministarstva finansija, ukupno 5,8 miliona građana Srbije, dobiće ovu novčanu pomoć u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima, a u cilju ublažavanja posledica pandemije virusa korona, piše Blic.

Novih 20 evra biće isplaćeno na namenske račune građana u bankama koje su prijavili u prijavi, a u slučaju najstarijih, na račune na koje primaju i penziju. Namenski računi građana po podizanju novca biće automatski ugašeni. Građani koji su promenili banku, mogu da očekuju da će u "staroj" banci dobiti namenski račun na koji će im pomoć biti uplaćena. Za ovu novčanu pomoć nisu morali da se prijave građani koji su se u maju prijavili za pomoć od 30 plus 30 evra, a koja je prethodno isplaćena. Za 20 evra pomoći nisu morali da se prijavljuju ni penzioneri, niti korisnici socijalne pomoći. Svi ostali punoletni državljani Srbije, koji se nisu ranije prijavili mogli su to da učine od 15. do 30 novembra.

Podsetimo, u maju i novembru 5,7 miliona građana dobilo je 30 plus 30 evra, a vakcinisani su u junu dobili po 3.000 dinara, dok je za nezaposlene isplaćeno po 60 evra.

U resornom ministarstvu su podsetili i da su penzioneri u septembru dobili po 50 evra novčane podrške i da u februaru mogu da očekuju još po 20.000 dinara, kao što je i predviđeno budžetom za 2022. godinu.

Izvor: Blic