Opet upozorenje RHMZ-a, upaljen i narandžasti meteoalarm, a od iduće nedelje promena!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za sutra na obilne pljuškove, gmljavinu i grad na području Srbije.

Još kiše nas čeka, foto: Depositphotos/ jctabb
Još kiše nas čeka, foto: Depositphotos/ jctabb

"U subotu posle podne, uveče i noću lokalno obilni pljuskovi, grmljavina i pojava grada", stoji u upozorenju RHMZ-a.

U Srbiji će sutra pre podne biti pretežno sunčano, a sredinom dana na severu i zapadu, a posle podne, uveče i noću i u ostalim krajevima doći će do naoblačenja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

MOŽDA VAS ZANIMA

Tokom leta još mesta u vrtićima

Klimatolog o sve češćim nepogodama i gde je bezbednije

MUP uputio apel građanima Srbije

Budi human: Pomozimo Aleksandri

Ponegde se mogu očekivati nepogode sa jakim pljuskom, vetrom i gradom. Vetar pre podne slab južni i jugoistočni, posle podne i uveče umeren severozapadni. Zapadna Srbija, Jugozapadna, Šumadija i beograd su pod narandžastim meteoalarmom u subotu, a ostatak zemlje u žutom. i

Najniža temperatura od 10 do 17, najviša od 24 na severozapadu, do 29 stepeni na jugoistoku.

U Beogradu će sutra pre podne biti pretežno sunčano, a posle podne, uveče i noću doći će do naoblačenja s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar pre podne slab jugoistočni, posle podne i uveče umeren severozapadni.

Najniža temperatura 17, najviša 28 stepeni.

Drugog dana vikenda biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od ponedeljka do petka biće promenljivo i malo toplije uz retku pojavu kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Od subote naredne sunčano i toplo.

Izvor: tanjug