Oluja je bila nezapamćena. Za svega osam minuta završena je berba... Grad desetkovao rod voća, nevreme najavljeno i za večeras!

Neke delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme praćeno kišom i gradom.

.

U Ivanjici je grad padao oko dvadesetak minuta, a jaki pljuskovi i grad veličine oraha. Nevreme oko 19 sati pogodilo je Čačak i napravilo veliku štetu u čačanskim i dragačevskim selima. Selo Miokovci ovog jutra posetili su reporteri Prve.

Vožnjaci u selima oko Požege, Ivanjice i Čačaka su potpuno uništeni.

"Oluja je bila nezapamćena. Za svega sedam-osam minuta završena je berba koju smo spremali godinu dana. Trešnja je bila na pragu. Kasija i Jabuka su uništeni. Pola sela je stradalo 100 odsto. Nemam čemu da se nadam više ove godine, razočarano priča Darko Topalović voćar iz Miokovaca.

Bratislav Zečević načelnik gradskog štaba za vanredne situacije kaže da je pričinjena šteta velika. Čak je bio manjih poplava u gradskim naseljima.

"Delovala je protiv-gradna zaštita, ali još uvek nemamo ceo izveštaj", navodi Zečević.

.

Ispaljeno 829 raketa

U Srbiji je sinoć ispaljeno 829 raketa sa osam radarskih centara. Za tri sata ispaljeno je 10 odsto od cele godišnje potrošnje raketa. Ispaljena je i 31 raketa iz četiri nove automatske protivgradne stanice sa radarskog centra Valjevo.