Nema plivanja za Časni krst

Zbog teške epidemiološke situacije u Srbiji, organizatori Plivanja za Časni krst, koje je trebalo da se održi danas, na Krstovdan, odustali su od realizacije te manifestacije, saopšteno je iz Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Foto: Maximilian100 / Shutterstock
Foto: Maximilian100 / Shutterstock
.

Po odluci patrijarha srpskog Porfirija, Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zbog teške epidemiološke situacije, otkazao je učešće u organizaciji manifestacije Plivanje za Časni Krst, koja je trebalo da se održi 18. januara, na Krstovdan, na bazenu SC Tašmajdan, a na kojoj je trebalo da učestvuju đaci beogradskih osnovnih škola, navodi se u saopštenju.

Sportski savez Beograda i Gradski sekretarijat za sport i omladinu, koji su nameravali da budu suorganizatori ove manifestacije, takođe su odustali od njene realizacije.

Iz Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, međutim, napominju da su do njih došle informacije da izvesne nevladine organizacije, koje nemaju strukturnu vezu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, nameravaju da uprkos teškoj epidemiološkoj situačiji, ipak, organizuju ovu manifestaciju.

"Naglašavamo da za to nemaju blagoslov Crkve, a da roditelji decu šalju na sopstvenu odgovornost", ističe se u saopštenju.

Izvor: Tanjug