Meteorolog objasnio: "Meni nije jasno, kako vama nije jasno"

Naš poznati meteorolog NedeljkoTodorović kaže da je ovakvo vreme, koje nas "šeta" gore - dole, zapravo karaktersitično za maj.

Nedeljko Todorović, foto: Printscreen/PrvaTV
Nedeljko Todorović, foto: Printscreen/PrvaTV
.

"Meni nije jasno, kako vama nije jasno", našalio se on.

On je u Jutru Prve TV objasnio da se tlo nije dovoljno zagrejalo i da će to što ljudi očekuju da se desi, da nose istu majicu ujutru i uveče stići tek kada dođe leto.

Maj je mesec sa dosta kiše i to je uobičajeno, dodao je on, napominjući da je tako i poslednjih 100 godina.

RHMZ je inače najavio da se u Srbiji danas ponegde očekuju kratkotrajne vremenske nepogode - obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, olujni vetar zapadnog i severozapadnog pravca.

Vreme će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno i jak, južni i jugozapadni.

Vetar će od sredine dana biti u pojačanju i u skretanju na zapadni i severozapadni pravac.

.

Najniža temperatura biće od devet do 14, najviša od 18 na severozapadu do 25 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno vreme sa kišom, posle podne i sa lokalno obilnijim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, koji će od sredine dana biti u pojačanju i u skretanju na zapadni i severozapadni pravac.

Najniža temperatura biće oko 14, najviša oko 22 stepena.

Uveče se očekuje slabljenje i postepeni prestanak padavina uz smanjenje oblačnosti.

Meteorološke prilike će biti nepovoljne za sve osetljive osobe, naročito za astmatičare i srčane bolesnike. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i nervoza.