Ležaljka na Mikonosu košta OD 120 DO 700 EVRA? Seničić: "Ta informacija NIJE BITNA ZA NAŠE GRAĐANE" VIDEO

U letovalištima širom Evrope rastu cene ali i broj obolelih od kovida. Da li bi ti skokovi mogli da pokvare planove za putovanje? Gde je najpovoljnije ići na more?

Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva
.

Iako je dopisnica "Politike" Jasmina Pavlović Stamenić navela da su cene astronomski visoke, navodeći da ležaljke mogu da koštaju i do 700 evra na Mikonosu, Aleksandar Seničić, direktor JUTE, rekao je za TV Prva da to nije "informacija koja je bitna za naše građane" jer turisti iz Srbije u Grčkoj biraju ostrva koja nisu Mikonos, koji je poslednjih 20 godina poznat po svojim visokim cenama.

"Tamo gde idu naši turisti ležaljke se ne plaćaju, dve ležaljke i suncobran dobijete za cenu jednog pića. Te cene su 10 do 15 odsto veće u odnosu na prošlu godinu. Ne oseća se veliko poskupljenje, ne u toj meri u kojoj će se opteretiti budžet. Ono što će turisti osetiti ako budu putovali kolima je poskupljenje goriva", rekao je Seničić.

U Hrvatskoj je nema naših turista u velikoj meri, i to su obično individualni turisti na području Istre. Tu su cene takođe skočile.

"Cene su skočile oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu", priznaje Seničić.

Cene smeštaja u Grčkoj nisu mnogo skočile i na nivou su prošlogodišnjih. Cene prevoza su, doduše, skočile, zbog trenutne situacije u svetu.

A kakve šok-cene je iznela Jasmina Pavlović Stamenić pogledajte u video-prilogu: