Izbegavati izlaganje suncu i nositi bocu sa vodom

Izbegavanje boravka na otvorenom prostoru i izlaganja suncu u najtoplijem delu dana i nošenje boce sa vodom, saveti su portparola Hitne pomoći dr Nade Macure građanima zbog veoma toplog vremena koje se danas očekuje u Srbiji.

.

Dr Macura je upozorila da bi posebno hronični bolesnici trebalo da izbegavaju boravak na otvorenom prostoru i izlaganje suncu u najtoplijem delu dana od 11 do 17 časova.

Portparol Hitne pomoći je naglasila da bi oni koji izlaze iz kuća trebalo da nose kačket ili šešir kako bi se zaštitili od direktnog sunčevog zračenja i da je, takođe, neophodno zaštititi kožu od visokog indeksa zračenja.

Dr Macura je upozorila da je potrebno čuvati se ujeda insekata i ne šetati po nepokošenoj travi, da je neophodno, takođe, nositi adekvatnu odeću i obuću i rashlađivati prostorije u kojima se boravi.

U Srbiji se danas, prema prognozi meteorologa, očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od 30 do 34 stepena, dok će u Beogradu najviša temperatura iznositi 33 stepena.

Izvor: tanjug