I mlađi osnovci mogu na onlajn nastavu

I najmlađi osnovci, od prvog do četvrtog razgreda, preći će na onlajn nastavu ukoliko se u njihovom odeljenju pojavi troje zaraženih kovidom, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za "Politiku".

Ilustracija, foto: PRVA TV
Ilustracija, foto: PRVA TV

Poslednja izmena u organizaciji rada škola, koja podrazumeva da ukoliko u odeljenju koje ima do 16 đaka bude troje pozitivnih na virus korona to odeljenje prelazi na onlajn nastavu, odnosi se na sve razrede osnovnih i srednjih škola, ali i na najmlađe osnovce, precizira Ministarstvo.

Tako će celo odeljenje preći na onlajn nastavu deset dana ako se u odeljenju među učenicima od prvog do četvrtog razreda pojavi troje zaraženih.

Iz Ministarstva su precizirali da će se odeljenja u kojima ima više više od 16 učenika deliti na dve grupe i deset dana pohađati kombinovanu nastavu.

Na pitanje da li to znači da nakon podele na grupe ukoliko se zarazi troje učenika u jednoj, ta grupa prelazi na rad na daljinu, a druga grupa za to vreme dolazi na naposrednu nastavu, iz resornog ministarstva odgovaraju potvrdno.

"Da, to znači to. Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja", kažu iz Ministarstva, prenosi Politika.

Izvor: Tanjug