"Dr Dragiša Mišović" ponovo u crvenoj zoni; 200 medicinara na bolovanju

Zbog konstantnog rasta broja pacijenta kojima je neophodno bolničko lečenje, posle kraće pauze deo KBC "Dr Dragiša Mišović" ponovo ulazi u crvenu zonu.

Ilustracija; Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock
Ilustracija; Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock
.

Zamenik direktora te zdravstvene ustanove doktor Predrag Savić kaže za RTS da nema više od pet nedelja kako su izašli iz kovid sistema, a da se sada vraćaju.

"Svi smo mislili da će ostati tako u nekom dužem vremenskom periodu. Nažalost, evo posle pet nedelja ponovo vraćamo zgradu zbog nedostatka kapaciteta u Batajnici i kovid blnicama, moramo da vratimo zgradu Interne medicine ponovo u kovid sistem", kaže Savić.

Ističe da se zbog porasta obolelih plaši da će i ostali delovi bolnice morati da se vrate u kovid režim. Navodi da je jedan deo pacijenata već stigao u KBC "Dr Dragiša Mišović" i čeka prijem.

"Ono što je veliki problem trenutno, pokušaćemo da radimo u dualnom režimu. Hirurgija, urologija, deo interne medicine uz ginekologiju koja sve vreme radi u jednom dualnom režimu i pedijatriju koja nije izlazila iz kovida", kaže Savić.

Pored toga, veliki problem predstavlja i veliki broj zaraženih i sestara i lekara.

"Skoro 200 osoblja je trenutno na bolovanju. Na sreću, to su lake kliničke slike, niko nije hospitalizovan, ali to otežava rad bolnice", dodaje doktor Savić.

Izvor: RTS, B92.net