Za prijem kod Vučića red od četiri ujutru!

Red za prijem kod premijera Aleksandra Vučića ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj 11 formiran je jutros u četiri sata. Vučić je rekao da se više od 5 000 građana prijavilo i da će danas, umesto od 5.30 do 8.30h razgovarati s njima od 5.30 do 18h.

.

Većina prisutnih došla je zbog ličnih problema - nerešenih sudskih sporova, neisplaćenih plata, penzija...

Miodrag Aprcović, penzionisani domar Stomatološkog fakulteta, došao je kod premijera zbog, kako navodi, korumpiranosti suda i sudija.

"Bio sam domar na Stomatološkom fakultetu od 1972. godine i tada sam dobio sobu i kuhinjicu u kojoj sam živeo sa ženom. Sve vreme sam u bio u nejasnom radnom statusu i kada sam 2005. otišao u penziju, zatražio i dobio da proširim taj prostor. Međutim, u jednom trenutku počeli su da tvrde da su to službene prostorije i ja sam sad u sudskom procesu. Verujem u premijera da mogu da rešim to. Samo mi je to ostalo. Korumpiran je i sud i sudinica koja ima 20 godina.

I Tatjana Popović iz Inđije zajedno sa majkom u Nemanjinoj 11 traži rešenje svog problema. Kako kaže, lokalna samouprava u dosluhu sa njenom tetkom otuđila joj je imovinu u blizini autlet centra u Inđiji.

"Obratila sam se i ministru Nebojši Stefanoviću, on je rekao da će pogledati slučaj i iako sam dobila odgovor od njega, od 2014. godine se ništa ne dešava", navodi ona i dodaje da je Vučić "jedini čovek u koga veruje.

"Ako tako mogu da kažem, Aleksandar legenda Vučić", dodaje ona i navodi da je aktivni član SNS. Njena majka je na to dodala: "Hvala bogu da nam ga je poslao".

Bivša radnica "Slavija" banke Ljiljana Stefanović iz Beograda stoji u redu za prijem kod Vučića jer joj banka duguje 34 plate.

"Sud u Strazburu doneo je presudu na osnovu koje je Srbije donela uredbu da radnicima moraju biti isplaćene zarade, ali meni su rekli da je "Slavija" banka akcionarsko društvo i da nemaju nikakvu obavezu prema meni", priča o svom problemu ona i dodaje da nije član "nikakve" stranke.
"Bila sam član samo Saveza komunista", kaže Ljiljana dodavši da joj za plate duguju 100.000 dinara, sa kamatama 300.000 dinara, ali ističe da joj novac nije bitan, već pravda.

U redu je i jedan muškarac koji nije želeo da se predstavi, ali kaže da je služio vojsku sa mandatarom Vučićem i navodi da je došao da mu kaže da je "nikakav premijer i da u Srbiji ima korupcije". Sa sobom nosi fasciklu u kojoj su, kako kaže. dokazi za to.

Dok obezbeđenje ispred zgrade vlade proziva građane koji imaju zakazane termine, tu su i oni koji su iz medija čuli da Vučić prima građane pa su došli bez najave, što je stvorilo zabunu.

"Evo i ovde primaju preko veze", rekao je gospodin sa fasciklom.

Vučić je pre dva dana rekao da se više od 5 000 građana prijavilo i da će danas, umesto od 5.30 do 8.30 razgovarati s njima od 5.30 do 18 h.

Izvor: B92