Biro za koordinaciju o podizanju pripravnosti vojske?

Biro za koordinaciju službi bezbednosti, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, zaseda danas popodne u Beogradu, a trebalo bi, prema navodima Blica, da razmotri mogućnost da zbog potencijalne eskalacije migrantske krize Vojska Srbije bude stavljena u naviši stepen pripravnosti.

.

Taj list navodi da će na današnjem sastanku Biro odlučiti da li da uputi ovakav predlog Savetu za nacionalnu bezbednost.

Sednicu Biroa je zakazao Vučić, rečeno je ranije Tanjugu u kabinetu premijera, a prema nezvaničnim informacijama, povod je najnovija situacija sa migrantima na "balkanskoj ruti".

Inače, u Beču se danas, na inicijativu ministarke unutrašnjih poslova Austrije Johane Mikl-Lajtner i šefa austrijske diplomatije Sebastijana Kurca, okupilo 18 ministara zapadnog Balkana, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da će kriza potrajati, a da trenutna rešenja nisu dugoročna.

Na skupu je bilo reči o tome da zemlje na balkanskoj ruti, posebno Srbija, ne mogu biti talac odsustva zajedničkog evropskog rešenja.

Izvor: Tanjug