Požar u pariskom hotelu "Ric", nema žrtava

Veliki požar izbio je jutros u čuvenom pariskom hotelu "Ric", koji je inače zatvoren radi renoviranja, tako da žrtava nema, saopštila je danas vatrogasna služba.

.

Plamen je zahvatio "najviši sprat zgrade i krov", izjavio je portparol vatrogasne službe, dodavši da vatrogasci rade na zaustavljanju širenja požara, prenosi AFP.

Kako je rekao, u hotelu nije bilo gostiju i nema žrtava, ali je veliki deo zgrade oštećen.

Iznad trga Vandom u centru luksuzne pariske četvrti u blizini Opere Garnije, gde se nalazi ovaj hotel sa pet zvezdica, vidi se gust dim.

Oko 60 vatrogasaca i 15-ak vatrogasnih vozila raspoređeno je na lice mesta nakon što je jutros u šest sati prijavljen požar.

Pariska policija je na Tviteru objavila da je "Ric" zahvatio "veliki požar" i vozačima savetovala da izbegavaju taj deo grada.

Četvorospratni hotel u klasičnom stilu, u vlasništvu egipatskog milijardera Mohameda Al Fajeda, trebalo je da bude ponovo otvoren krajem ove godine nakon što je tri godine zatvoren zbog renoviranja od prizemlja do krova, navodi francuska agencija.

Omiljeni hotel Čarlija Čaplina, Koko Šanel i Ernesta Hemingveja, po kome je i nazvan mali hotelski bar, "Ric" je poznat i kao mesto gde su britanska princeza Dajana i Dodi Fajed večerali neposredno pre nego što su doživeli fatalnu saobraćajnu nesreću 1997. godine.

Izvor: Tanjug