Dačić: Razumem Vučića, ali ne i lidere opozicije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da razume razmišljanja premijera Aleksandra Vučića o održavanju izbora, ali da ne može da razume lidere opozicionih stranaka, koji se navodno zalažu za izbore, a znaju da neće imati uspeha na njima.

.

Dačić, koji je i predsednik SPS, na novogodišnjem prijemu za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija, kao i direktore i glavne i odgovorne urednike medija, poručio je da stvaranje takve nestabline političke atmosfere nije dobro za Srbiju.

"Imam veliko razumevanje za stavove Vučića, imajući u vidu da je on, pored svih rezultata i uspeha koje je vlada Srbije postigla, izložen neopravdanim kritikama, podmetanjima i stvaranju nezdrave atmosfere koja nije samo politički usmerena već se tiče i njegove porodice", istakao je Dačić.

On je naveo i da razume i Vučićeva razmišljanja o tome da se održe izbori.

"Ali ne mogu da razumem lidere opozicionih stranaka koji se "kao" zalažu za izbore, a Boga mole da ih ne bude i traže stvaranje takve atmosfere a znaju da neće imati uspeha", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije smatra da je za Srbiju važno da i na unutrašnjem planu bude predvidljiva zemlja kao što je na spoljnom planu ojačala svoju poziciju.

"Bilo izbora ili ne, naša politika će i dalje biti usmerena na evropski put, jačanje bilateralnih odnosa sa tradicionalno prijateljskim zemljama, stvaranje i resetovanje odnosa sa nekim velikim silama, regionalni mir i stabilnost", poručio je Dačić i poželeo da Srbija "velikim, a ne malim koracima" zakorači u budućnost.

Izvor: Tanjug