Rogozin posetio Specijalnu brigadu i Vojni muzej

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin, koji boravi u višednevnoj poseti Srbiji, posetio je danas Specijalnu brigadu u Pančevu kao i Vojni muzej na Kalemegdanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

.

Rogozin je u pratnji državnih sekretara u Ministarstvu odbrane Zorana Đordevića i Nenada Nerića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića posetio Specijalnu brigadu u Pančevu.

Komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković upoznao je Rogozina sa namenom te jedinice, kaže se u saopštenju.

Gostu iz Rusije je nakon toga je prezentovan deo naoružanja i opreme koja je na upotrebi i prikazano gađanje pripadnika brigade iz naoružanja domace proizvodnje.

Rogozin je ranije danas u pratnji ministra odbrane Bratislava Gašića posetio Vojni muzej na Kalemegdanu i obišao stalnu postavku gde je kroz unikatne komade oružja, odeće, uniformi, ordenja i fotografija video 14 vekova slavne srpske vojne istorije, kaže se u saopštenju.

"Postavka vašeg muzeja govori ne samo o istoriji borbe srpskog naroda za nezavisnost, već i o vojnom bratstvu naših naroda", upisao je nakon posete Vojnom muzeju potpredsednik Rogozin u knjigu utisaka.

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin stigao je sinoć u Beogradu gde će učestvovati na zasedanju srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Izvor: Tanjug