Pariz: Hapšenje glavnog teroriste, ima mrtvih

Tri osobe su poginule, uključujući i ženu koja se raznela, tokom akcije hvatanja osumnjičenih za učešće u terorističkim napadima, prenosi BBC. Troje uhapšeno.

.

U Parizu je u toku akcija hapšenja Abdelhamida Abauda, označenog kao glavnog organizatora terorističkih napada u Parizu.

AP prenosi da je policija navela da je dvoje osumničenih ubijeno, kao i da se radi o muškarcu i ženi. Treća osoba je navodno bila tek slučajni prolaznik, ali to još nije potvrđeno.

AFP je objavio da su u akciji uhapšene tri osobe.

.

CNN prenosi da je ubijeno dvoje terorista, kao i da je stradao jedan civil.

Četiri policajca su povređena.

Francuski list Le Monde ranije je javio da su najmanje dve osobe poginule tokom policijske opsade, kao i da je potvrđeno da je meta policije Abdelhamid Abaud.

Operacija u severnom delu Pariza Sen Deni traje duže od tri sata. Mediji prenose da je poginula najmanje jedna osoba, a da su ranjena tri policajca. Još nije poznata sudbina Abdelhamida Abauda. Neki mediji prenose da je sa njim i Salah Abdesla za kojim je policija raspisala poternicu posle napada, kao i neimenovani deveti napadač.

Policija, kako navidi agencija AP, veruje da se osumnjičen Abdelhamid Abaud krije u jednom stanu, zajedno sa pet drugih teško naoružanih osoba.

Kako prenose mediji, čule su se najmanje sedam eksplozije tokom akcije. Stanovnicima tog pariskog predgrađa preporučeno je da ostanu u svojim kućama.

Tri kamiona sa oko 100 naoružanih pripadnika specijalnih snaga stiglo je u San Deni, prenosi Gardijan. Policija je potpuno opkolila centralni deo ove pariske četvrti.

AFP javlja da je cilj akcije hapšenje Abdelhamida Abauda, koji je označen kao glavni organizator terorističkih napada u Parizu. Dosad se mislio da se on nalazi u Siriji.

.

Agencije prenosi da je francuska TV stanica BFM TV objavila da je u akciji ranjeno nekoliko policajaca.

Kako javljaju lokalni mediji, u severnom delu Pariza Sen Deni čula se pucnajva, a veruje se da je reč o pokušaju policije da uhvati osobe koje povezane sa terorističkim napadima u kojima je ubijeno 129 ljudi, a povređeno više od 350.

Televizija BFM TV javlja da policajci hvata devetog bombaša.

Ova televizija je prikazala i amaterski snimak na kojem se čuje pucnjava.

.

Izvor: B92