Bočeli će koncertom u Srbiji promovisati porodicu

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočeravom i izaslnikom Papskog veća za porodicu velečasnim Andreom Ciucijem, povodom organizacije koncerta čuvenog italijanskog tenora Andree Bočelija u Beogradu.

.

Koncert maestra Bočelija biće kruna velike kampanje promocije pravih vrednosti porodice u savremenom društvu i ovaj događaj imaće veliku podršku Vlade Srbije, saopštio je Kabinet potpredsednice vlade i ministarke za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu.

"Porodica je osnova svakog društva i svako od nas mora učiniti sve kako bi se ona sačuvala u ovim nimalo lakim vremenima. Jako je značajno i da u zaštitu porodice kao baze društva učestvuju i sve verske zajednice", poručila je Mihajlović i izrazila veliku zahvalnost maestru Bočeliju na želji da ponovo poseti Beograd.

Koncert maestra Bočelija, koji bi trebalo da bude održan na leto sledeće godine, održava se pod pokroviteljstvom Papskog veća za porodicu, čiji bi predsednik kadrinal Vičenco Palja, takođe, trebalo da poseti Srbiju.

Predviđeno je da koncert maestra Bočelija u Beogradu bude regionalni događaj, i da u njemu učestvuju orkestar od 70 muzičara i hor od 70 pevača iz Srbije.

Nadbiskup Hočevar, koji je potpredsednici vlade čestitao na diplomatskom uspehu Srbije u Unesku, istakao je da je posebna privilegija to što je Papsko veće izabralo Beograd da bude deo ovog velikog projekta.

"Ovo će biti simbolična veza porodice, lokalne kulture i religije", poručio je Hočevar.

Savetnik predsednika Vlade Srbije Vladimir Božović, koji je prisustvovao sastanku, istakao je da će koncert maestra Bočelija biti promocija Srbije i predstavljanje novog lica na kome vlada naporno radi.

"Učinićemo sve da to postane regionalni i evropski događaj jer nam je porodica kao osnovna ćelija društva prioritet, naročito u trenutku kada natalitet u Srbiji pada", rekao je Božović.

Plan Papskog veća je da Beograd bude jedan od gradova u kome će tokom sledeće godine biti održano niz manifestacija i koncerata Andree Bočelija koje veličaju porodicu.

Pored Beograda planirano je da se koncerti održe i u Krakovu, Monaku, Parizu, Londonu i Moskvi.

Izvor: Tanjug