Vulin: Srbija se nameće kao zemlja koja je za poštovanje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom zajedničke sednica vlada Srbije i BiH koja je održana u Sarajevu, da je promenjen odnos prema Srbiji, koja se po svim rezultatima, od ekonomskih do spoljnopolitičkih, nameće kao zemlja koja je za svako poštovanje.

.

"To više nije ona zemlja o čijim interesima možete da govorite bez nje, to je zemlja koja vrlo glasno i jasno kaže šta su njeni interesi", rekao je Vulin, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Vulin je istakao da je građanima uvek najvažnija infrastruktura i da je premijer Srbije Aleksandar Vučić o tome govorio sa bosanskim domaćinima, da se razgovaralo i o akcizama na pivo i "borili smo se za prava naših proizvođača".

"U mom resoru imamo predlog oko određenih protokola u oblasti zapošljavanja i naravno, oko kašnjenja penzija koje isplaćuje penzioni fond BiH", preneo je Vulin.

Vučiću neće oprostiti put u Moskvu

Vulin je, povodom pisanja pojedinih medija da CIA udara na Aleksandra Vučića, rekao da premijeru neće oprostiti put u Moskvu, ni to što nije uveo sankcije Moskvi.

Neće mu oprostiti ni to što ima izbalansiranu politiku u kojoj se u nedelju dana sreo sa Angelom Merkel i Vladimirom Putinom, rekao je ministar.

"N1 napravi prilog "Kurir" je tu da ga prenese", naveo je Vulin i dodao da bi voleo da narod izađe na izbore i "kaže šta misli o našoj politici".

SPS da se opredeli

Lider Pokreta socijalista smatra da će SPS morati da se opredeli i da bi bilo logično da bude uz onoga ko ga je održao na vlasti i ko mu je dao priliku da se bori za svoj program.

Govoreći o slučaju funkcionera SPS Branka Ružića, Vulin je ocenio da je bitno kakva je orijentacija SPS i da li potpredsednik jedne partije može da se ponaša na način na koji se ponaša Ružić.

"Kod mene ne bi mogao potpredsednik moje stranke da se ponaša tako prema mom koalicionom partneru. Morao bi da se opredeli - ili hoće da napravi svoju stranku ili hoće da sledi politiku onoga što je politika naše partije", naglasio je Vulin.

Izvor: Tanjug