Dačić govori na Generalnoj konferenciji Uneska

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji predvodi srpsku delegaciju na Generalnoj konferenciji konferenciji Organizacije UN za obrazovanje, nauku, kulturu i komunikacije (UNESKO), govoriće danas na tom skupu.

.

Generalna konferencija počela je u utorak u Parizu.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, u delegaciji su ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, kao i predsednik Nacionalne komisije Srbije za saradnju sa Uneskom Goran Milašinović.

Glavna tema 38. generalne konferencije je obeležavanje 70. godišnjice od osnivanja Uneska, kao i usvajanje dvogodišnjeg programa rada i budzeta Organizacije. Srbija je jedan od potpredsednika ovogodišnjeg zasedanja Generalne konferencije Uneska.

Na dnevnom redu 38. zasedanja, između ostalog, biće i razmatranje zahteva za prijem "Republike Kosovo" u članstvo u ovoj organizaciji, a na preporuku Izvršnog saveta Uneska koja je usvojena 21. oktobra ove godine.

Od ostalih pitanja od interesa za Srbiju, na dnevnom redu Generalne konferencije biće i izbori za Izvršni savet Uneska gde je Srbija jedan od kandidata. Izbori za Izvršni savet će se održati 11. novembra.

Izvor: Tanjug