Otvoren prvi park za pse u Novom Sadu

Gradonacelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandar Bogdanović obišli su danas završetak radova na uređenju izgradnji prvog parka za pse u Novom Sadu i Vojvodini.

.

Park se nalazi na Novom naselju, na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna, prostire na 4.000 kvadratnih metara i opremljen je mobiliojarom za istrčavanje pasa.

"Ovo je prvi od tri parka za pse koliko će do kraja godine biti otvoreno. U Novom Sadu postoji 10 lokacija planiranih za tu namenu tako da ćemo u narendom periodu utvrditi da li i dalje te lokacije zadovoljavaju tražene uslove", rekao je Vučević.

On je dodao da je inicijativa za izgradnju parka za pse potekla od građana, a da je Gradsko veće tu inicijativu prihvatilo.

Prema Vučevićevim rečima, radove na izgradnji parka izvelo je JKP "Gradsko zelenilo", koje je pored mobilijara za istrčavanje pasa, postavilo i klupe, zasadilo 41 stablo na tom prostoru i postavilo česmu u centralnom delu parka.

Direktor JKP "Gradskog zelenila" Aleksandar Bogdanović rekao je da je vrednost investicije nešto manje od dva miliona dinara.

"Do Nove godine slične parkove za pse otvorićemo u parku kod Želežničke stanice i u Limanskom parku gde već postoje obeležene parcele za tu namenu", rekao je on.

Bogdanović je dodao da je cilj da svi delovi grada imaju po jedan takav prostor, jer je to dobro kako za pse, tako i za bezbednost građana jer se psi nalaze u ograđenom prostoru i mogu da se istrčavaju bez bilo kakve opasnosti od nekog incidenta.

Odbronik u Skupštini grada Novog Sada Danijel Borbaš, koji je zvanično podneo zahtev za izgradnju takvog parka, rekao je novinarima da je u ovom slučaju bio most između građana i Gradskog veća i da je zadovoljan što je predlog prihvaćen.

"Građani su zahtevali da se prostor parka za pse ogradi i to je ono što su bila njihova očekivanja, ali smo ih mi dodatno iznenadili postavljanjem mobilijara pogodnog za istrčavanje pasa", rekao je Borbaš.

Izvor: Tanjug