Najsnažniji uragan u Meksiku počeo da slabi

Jedan o najsnažnijih uragana "Patricija" koji je pogodio pacifičku obalu Meksika, počeo je danas da slabi, opao je na kategoriju dva, ali još proizvodi vetrove koji duvaju brzinom od 210 kilomera na sat.

.

Uragan je čupao drveće, odnosio automobile, dok je na hiljade ljudi bilo prisiljeno da napusti svoje kuće, ali nije bilo izveštaja o žrtvama i vlasti su saopštile da šteta nije tako katastrofalna, kao što su se pribojavali, prenosi Rojters.

Uragan je udario u pojas slabo naseljene obale, nedaleko od popularne plaže Puerto Valjarta, gde je evakuisano 15.000 turista. Delovi grada su poplavljeni, iako je izbegao najgore udare izuzetno snažne oluje.

Turisti i stanovnici su nalete uragana proveli u skloništima i nadali se da on neće pričiniti toliko štete, kao što je to bilo na Havajina i Filipinima 2013. godine. Dok je još bio nad morem, uragan je imao kategoriju pet, sa vetrovima koji su besneli 322 kilometra na sat, što je bio najjači uragan ikad u zapadnoj hemisferi.

Vlasti su kazale da je luka ostala relativno netaknuta, pretrpela je samo manju štetu, kao što su pala stabla. Službe bezbednosti dozvolile su grupi od oko 200 turista da se vrate u svoje hotele.

Izvor: Tanjug