Vulin: Siguran sam da neće hermetički zatvoriti granicu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je siguran da će se odustati od ideje hermetičkog zatvaranja granice, koju je kao mogućnost najavio hrvatski premijer Zoran Milanović.

.

"Čuo sam, i svi zajedno smo slušali, najave o blokadi naših granica. Vrlo brzo se odustalo od toga i siguran sam da će se i od takvih ideja odustati", rekao je Vulin novinarima.

On je ponovo pozvao hrvatske vlasti da "nas ne mešaju u svoje unutarpolitičke obračune" i "da ne budemo deo njihove izborne kampanje".

"Neka svako radi svoj posao, neka se i oni trude da dostignu standarde naše humanosti, efikasnosti i organizovanosti i siguran sam da ćemo svi biti veoma zadovoljni", naveo je Vulin.

Na pitanje ko koordinira autobuse da iz Preševa idu baš u Šid, s obzirom da je hrvatski premijer optužio Srbiju da to namerno radi, Vulin je odgovorio da izbeglice ne koordinira niko.

Istakao je da je koordinacija u stvari potreba migranata, dodajući da je vrlo zanimljivo da Milanović nije optužio Srbiju ni za šta kada su migranti odlazili u Mađarsku.

Izvor: Tanjug