Verujem da će premijer brzo da odgovori na zahtev Zaštitnika građana

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je povodom zahteva zaštitnika građana za njegovo razrešenje, da veruje da će nadležni organi ubrzo na taj zahtev odgovoriti i poručio da će nastaviti da radi na unapređenju statusa Vojske Srbije.

.

"Onaj kome je upućen taj zahtev, verujem da će veoma brzo da odgovori. Moje je da, kao što to radim godinu i po dana, predano nastavim da radim na poboljšanju kvaliteta rada i socijalnog statusa Vojske Srbije", izjavio je Gašić.

On je odgovarajući na pitanja novinara da li će da se povuče, rekao da je po tom pitanju bio jasan.

Zaštitnik građana Saša Janković podneo je juče javne preporuke premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da razreše dužnosti ministra odbrane Bratislava Gašića i direktora Vojnobezbednosne agencije Petra Cvetkovića zbog incidenata na prošlogodišnoj Paradi ponosa.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će odluku u vezi zahteva zaštitnika građana Saše Jankovića za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića doneti na osnovu ozbiljne procene i u skladu sa činjenicama.

Zaštitnik građana je podneo javne preporuke Vučiću i predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da razreše dužnosti ministra odbrane i direktora Vojnobezbednosne agencije Petra Cvetkovića.

Izvor: Tanjug